Månedens Søvasslivenn

I anledning 50-års jubileet vil vi presentere en Søvasslivenn hver måned. Aller først ut er alltid trofaste Else Marie Ledal.

1) Når begynte ditt engasjement for Søvassli, og hvorfor er du fortsatt engasjert?

 

Mitt engasjement for/på Søvassli begynte tidlig på 70-tallet, ikke så lenge etter at misjonen tok over der. Jeg var med som leder på både barne- og ungdomsleirer.

 

Siden fikk jeg et arbeidsår på kjøkkenet fra høsten 1995 til sommer 1996. Jeg deltok en del på leirskolene, blant annet fikk vi holde misjonstimer for elevene på den tiden.

 

Nå er jeg med i styret for Søvassli. Kjekt å følge arbeidet litt fra «innsiden» også. Dessuten gleder jeg meg over å få være med på tilstelninger på ungdomssenteret, som for eksempel Kvinnehelg, inspirasjonshelger og 1. mai-stevnet.

 

2) Har du noen leirminner du vil dele fra Søvassli?

 

Jeg husker spesielt ungdomsleirene i påsken. Det var bare gamlebygget da, matsal og kjøkken lå der mellomstua nå er. Alle møtene var i den gamle peisestua. Alle deltakerne lå på internatet i gamlebygget. Lederne i tredje etasje på et lite rom. Olav Uglem var taler på mange ungdomsleirer.

 

Jeg husker det var stappfullt i peisestua, vi fyrte på spreng. Dunsten fra våte klær som hang til tørk i kjelleren, steg opp. Dørene måtte åpnes for å få luft nok. Uglem satt i døråpningen i peisestua, rød i ansiktet og svett, men i sitt ess. Der var det bibeltimer og leirkvelder, høylytt og heftig, men veldig kjekt. Lyttende ungdommer, men også noen bråkmakere.

 

3) En hilsen til de som leser hjemmesida og/eller gode råd for arbeidet på leirstedet framover.

 

Ber om at Gud må velsigne de som arbeider der, og alle som kommer dit.

 

 

 

Hilsen Else Marie Ledal.

 

 

  • Ansvarlig for sidenSøvassli
  • Oppdatert
Til toppen