Månedens Søvasslivenn

Ny måned og ny Søvasslivenn. Bli bedre kjent med unge og lovende Elisabet Elvrum Iversen.

Jeg har vært så heldig å få være med på Søvasslia fra jeg var lita jente. Jeg fikk selv dra på leir da jeg begynte på skolen, og da var det alltid sommerleir, juleverksted og påskeleir, år etter år. Senere ble det også en del Regaze. Husker godt seksmannsrommet og kloakkstanken i gangene på gamleinternatet, og bygginga av «ny»-internatet.

 

Jeg elsker fortsatt leirlivet, og husker at vi gjorde mye sprell. Husker særlig at lederne måtte ofre nattesøvnen for å fange oss, da vi hadde hoppa ut av vinduet for å springe ned til gutteinternatet. Senere ble jeg med som leirleder, og får fortsatt smake min egen medisin, dessverre.

 

Min første jobb var kjøkkenhjelp på Søvasslia, da jeg var 14 år. Det ble mange arbeidstimer i oppvasken, gjerne 12 timer på én lørdag. Tror Arbeidstilsynet ville hatt en finger med i spillet hvis det hadde vært i dag. For ti år siden var jeg ett år på bruket, og bodde i den gamle bestyrerboligen. Det var et opplevelsesrikt år, med mange flotte leirskoleelever, fine turer på Hemnkjølen, gode kollegaer og leirdeltakere.

 

Nå for tiden kan det bli noen måneder mellom hver gang jeg er med på arrangement på Søvasslia. Men Øystein og jeg er med i leirlederteam for Juleverksted og Vinterleir, for 2.-4. klasse hver november og mars. Det er som regel den første leiren for mange, så vi føler oss privilegerte som kan ta imot så mange barn som aldri har vært på leir før. På Søvasslia er det bestandig godt å komme, og det er gøy å bringe leirtradisjonen videre. Samtidig er Søvasslia en god plass for å bringe Guds ord videre.

 

Hilsen Elisabet

 

 

 

  • Ansvarlig for sidenSøvassli
  • Oppdatert
Til toppen