Uteområdet

Søvassli Ungdomssenter og Leirskole ligger i naturskjønne omgivelser ca. 360 m.o.h. med flott utsikt over Søvatnet og mot fjellet Ruten. Ungdomssenteret ligger like ved E 39, mellom Orkdal og Kyrksæterøra.

Fjellturer
I området er det flott terreng som egner seg for fotturer, både i fjellet og på koselige grusveier. Her kan man rusle langt inn i fjellheimen på forskjellige underlag.


Vinterstid er det et flott å gå på ski her, med svært variert terreng. Vi har som mål at det skal være lagt skispor herfra hver helg i vintersesongen (så fremt det er føre til det).

 

Friluftsliv

Her er varierende naturtyper med skog, myr og fjell hvor du finner mange tjern og vann, frodig vegetasjon og et rikt dyreliv. Forholdene ligger godt til rette for friluftsliv hele året.

 

Kanoer
Vi har 13 kanoer i et naust nede ved Søvatnet, disse brukes til leirskoler og som aktivitet på diverse leirer. Søvassli har egen følgebåt. Kanoene kan også leies på døgnbasis.

 

Klatretårn og taubane

Vi har et flott klatretårn med en vegg til rappellering, en 4-meters vegg og en klatrevegg med tre ruter. En taubane med vaier over bekkedalen like ved, gir alltid et ekstra kick.

 

Sykler
Det er fine grusveier inn i fjellheimen rundt Søvassli. Disse egner seg godt til sykkelturer. Egen sykkel anbefales.

Ballplass
Vi har en stor asfaltert plass med oppmerkete baner til forskjellige ballspill. En grasbane som grenser inntil er fin for å spille fotball og volleyball på.

 

Badeplass
Ved Søvatnet er det en flott sandstrand som egner seg for bading hele sommeren. 

 

Parkering
Rundt Søvassli har vi god parkeringsplass. Denne er brøytet om vinteren. Mange benytter seg av dette hele året, og man betaler en parkeringsavgift. Det er mange hyttefolk i området som parkerer her fast i vinterhalvåret, og mange velger da å tegne årskort.

Snøscooter
Vi har som mål at det skal være lagt skispor herfra hver helg i vintersesongen (så fremt det er føre til det). Vi har og løyve til å kjøre varer for de hytteeire som ønsker dette.

Til toppen